باز کردن لوله‌های مسدود شده با سریعترین روش

  • دسته‌بندی: خانه و ساختمان
  • 1401/03/27
  • نویسنده: صادق مالکی
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
  • نظر : 0
  • تعداد بازدید: 503

سود سوزآور که غالباً به‌عنوان هیدروکسید سدیم یا قلیاب شناخته می‌شود، می‌تواند به‌ سرعت راهِ آب را تمیز کند، اما بسیار تهاجمی است، به این معنی که اگر از آن نادرست استفاده کنید، مثلاً کریستال‌ها (سود سوزآور به‌صورت دانه‌های ریز است) را مستقیماً داخل لوله بریزید، دچار مشکل خواهید شد. در این صورت، کریستال‌ها در زانویی (سیفون) یا قسمت دیگر لوله گیر می‌کنند و حل نمی‌شوند؛ لذا گرفتار یک توده سخت سنگی شده‌اید که باید به‌ صورت مکانیکی آن را خارج کنید.

اگر می‌خواهید از سود سوزآور برای لوله‌ای مسدود شده استفاده کنید، بهترین راه‌حل این است که از لوله ‌بازکن‌هایی استفاده کنید که میزان سود سوزآور آن برای لوله‌ بازکنی مناسب است. اگر صرفاً کریستال‌های هیدروکسید سدیم را خریداری کردید و در لوله ریختید و به ‌صورت توده‌ای سفت درآمدند، احتمالاً مجبور خواهید بود لوله‌ها را از هم جدا کنید. هنگام انجام این کار از دستکش، عینک، لباس محافظ و ماسک تنفسی استفاده کنید، در غیر این صورت ممکن است به ‌شدت آسیب ببینید.

بیشتر بخوانید:  آموزش لوله کشی سینک

اول از لوله بازکن دستی یا بادی استفاده کنید

یک پیستون سینک خانگی عادی ممکن است  برای رهایی از این مخمصه کافی باشد و  از شکستن لوله‌ها جلوگیری کند. ازآنجایی‌که جِرم سخت جریان آب را مسدود کرده است، سینک ظرف‌شویی، سیفون حمام یا وان احتمالاً پرازآب است که اتفاق خوبی است. آب تراکم‌ ناپذیر است و زمانی که هوا را پمپاژ نمی‌کنید، لوله بازکن مؤثرتر است.

سوراخ‌های سرریز سینک یا لوله‌های متصل به لوله‌ای که می‌خواهید باز کنید را با چسب برزنتی بپوشانید تا تمام زحمتتان بر محل انسداد اصلی متمرکز شود. پیستون را با زاویه‌ای روی دهانه لوله نگه دارید تا با آب پر شود، سپس آن را در اطراف لوله جا دهید و محکم تلمبه بزنید. اگر آب شروع به عبور کرد، حتی مقداری کمی، یعنی پیشرفت کرده‌اید، پس به تلمبه زدن ادامه دهید تا انسداد از بین برود و خارج شود.

پیستون بادی از پیستون دستی هم مؤثرتر است و در هر ابزارآلاتی می‌توانید آن را بخرید. هنگامی که آن را روی لوله پرازآب قرار می‌دهید و آن را از شیر آب پر می‌کنید، نیرویی تقریباً غیر قابل مقاومت ایجاد می‌کند که باید توده را وادار به حرکت کند. حتماً از دستکش، عینک و لباسی استفاده کنید که ساعد شما را بپوشاند و از خیس شدن محافظت کند.

اول از لوله بازکن دستی یا بادی استفاده کنید

سیفون پوش فیت (سیفون U شکل) را جدا کنید

درصورتی‌که نتوانستید لوله بازکن دستی را با لوله بازکن دستی یا بادی باز کنید، گام بعدی‌تان باید از هم جداسازی سیفون پوش فیت و خارج‌سازی فیزیکی مواد از لوله باشد. اگر انسداد در خود سیفون است، سیفون را بلافاصله بعد از جداسازی در یک سطل تخلیه کنید. سپس سیفون را به خارج از محل ببرید و مواد سخت را جدا کنید.  سود سوزآور بر لوله‌های پلاستیکی تأثیرات شدیدی دارد، در نتیجه شاید لازم باشد سیفون را تعویض کنید.

از یک فنر لوله ‌بازکنی برای رفع انسداد لوله فاضلاب پس از سیفون استفاده کنید. پس از برداشتن سیفون، فنر را وارد لوله فاضلاب کنید و تا جایی که می‌توانید فشار دهید، محور فنر را بچرخانید تا سر فنر از میان راه‌ بندان عبور کند. اگر راه ‌بندان در عمق لوله فاضلاب و فراتر طول فنر جای گرفته است، با لوله‌کشی که ابزار و تجهیزات کافی دارد تماس بگیرید تا کار را بدون خطر انجام دهد.

اول از لوله بازکن دستی یا بادی استفاده کنید

سود سوزآور و سرکه

سود سوزآور قلیایی است و سرکه اسیدی است، بنابراین در نگاه اول منطقی است که سرکه را در لوله بریزید و بگذارید با مواد سفت شده واکنش نشان دهد تا نمکی تولید شود که ضرر آن به‌ مراتب کمتر است و در آب حل می‌شود.

اما سه مشکل در این رویکرد وجود دارد. این واکنش می‌تواند شدید باشد و به لوله‌ها آسیب برساند، گازهای مضر آزاد کند یا اصلاً اثربخش نباشد زیرا فقط بخش کوچکی از انسداد تحت‌ تأثیر سرکه قرار می‌گیرد.

به دلیل مقدار گرمای آزاد شده، ترکیب سود سوزآور با هر ماده شیمیایی دیگر در فاضلاب، حتی آب داغ، خطرناک است. اگر نمی‌توانید لوله را به‌ صورت فیزیکی باز کنید، بلادرنگ  کمک از متخصص درخواست کمک کنید.

 


بهترین و نزدیکترین تاسیسات منزل در تهران را در بیزاَپ جستوجو کنید!


نظرت واسه ما مهمه، لطفا ثبتش کن!

wave